Когато става въпрос за избора на подходящ чифт слънчеви очила, стилистите често наблягат на това колко е важно да се съобразите формата на лицето си. То може правилно да определи кой стил слънчеви очила отговаря на вашия външен вид, както и да покаже кой стил слънчеви очила трябва да избягвате.

Лице със сърцевидна форма

Хората със сърцевидни лица имат най-тясната точка на челюстната линия. Повечето стилове слънчеви очила са перфектни за тях, особено рамките, които са по-широки в горната част. Тези стилове слънчеви очила включват рамки за котешко око и спортни слънчеви очила.

Кръгло лице

Кръгло лице се характеризира с широки скули и тясно чело и челюст. Носенето на големи, правоъгълни и ъглови слънчеви очила би било добре за хората с тази форма на лицето, тъй като те поставят началото на закръглеността. Слънчевите очила с котешко око и квадратни рамки са перфектен пример.

Овално лице

Овално лице има тенденция да бъде по-дълго, отколкото широко. Повечето стилисти го определят като най-добрата форма на лицето за слънчеви очила. Все пак трябва да имате предвид пропорцията и да избягвате всичко, което изглежда твърде голямо или твърде малко за вашето лице. Най-добрите стилове  слънчеви очила са авиатори и oversized.

Квадратно лице

Квадратното лице е известно със силна челюст, широко чело и широки скули. Поради тези силни характеристики, най-добрите стилове за слънчеви очила за него са тези, които могат да омекотят характеристиките им, като например тези, които са без рамка в предната част. Едни от най-добрите дизайни са авиатори с тънка рамки или кръгли слънчеви очила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *