Избирайте очила само от реномирани оптики

Специалистите препоръчват да се купуват слънчеви и диоптрични очила само от оптики. Можете спокойно да се доверите на персонала, който е обучен и запознат с естеството на предлаганите артикули. И възрастните, и малките деца се нуждаят от слънчеви очила, които да предпазват очите от вредните UVA и UVB лъчи. Закупени от сергии и китайски магазини, те могат да се окажат по-вредни, отколкото ако изобщо не ползвате такива. Евтините китайски очила не само, че не осигуряват защита, но улесняват пътя на вредните слънчеви лъчи към ретината, защото карат зеницата да се разширява. Така увреждат зрението и създават неприятни усещания.

Според специалистите, качествени слънчеви и диоптрични очила могат да се купят само в оптики. При възникнал проблем или рекламация ще можете да потърсите правата си, докато ако сте закупили въпросните очила от сергия или китайски магазин е твърде вероятно дори да не успеете да докажете, че сте ги закупили оттам.

В специализираните магазини можете да намерите надеждни очила и консумативи, да се възползвате от съветите и препоръките на консултантите и дори да изисквате тестване на закупената стока. Във всяка една оптика предлагат слънчеви очила със филтърно покритие, което единствено предпазва очите от неблагоприятните последици на вредните слънчеви лъчи. Освен това, персоналът в големите оптики периодично се обучава и посещава различни семинари за новостите в тази област.

Shopping.bg

Добавете коментар


2 + = осем